Ge_Be Logga

Kemindustri.

Den verksamhet som har de tuffaste påfrestningarna är kemikaliendustrin.

Bearbetning av syror och baser i alla former och koncentrationer kräver att underlaget och invallningar klarar just dom påfrestningarna.

 

Med Vinylesterplast ( Gunotong ) så finns det flertal möjligheter att hålla era golv, väggar, tankar fria från problem.

 

Vinylester är motståndskraftigt till alla typer av kemikalier och används där vanliga golvytor angrips hårt  som Epoxi, Acryl och Poluretan inte står emot.

 

Överlag så är vinylester ett billigare alternativ till kemresistent klinker, plus att du slipper problem med fogarna som tar störst stryk..

ATB-300®

ATB 300 är benämningen på det material som används vid starkt påfrestade ytor.

Det finns alla typer av beläggningar för alla typer av golv och önskmål.

 

 ATB-300® - Sandbeläggning

 

ATB-300® GL används för skydd av betongväggar, socklar, fundament, dräneringsdike och avlopp mot angrepp av aggressiva kemikalier, lösningsmedel och termisk chock. 

 

ATB-300® GL Laminat: En metod där ytan kläs in med glasfiberväv 1 - 3 ggr beroende på syrahalt och exponering.

 

ATB-300® RC och H-10 är lämplig i miljöer med medeltung till tung belastning. Skyddar betonggolv och invallningar mot angrepp av aggressiva kemikalier, lösningsmedel och termisk chock. Tjocklek: 3 - 4 mm

 

 

ATB-300® - Slät beläggning

 

ATB-300® SL är en självnivellerande vinylesterbaserad golvbeläggning som har en extremt hög termisk-, mekanisk- och kemikalieresistens. Total tjocklek 3 mm.

 

Kulörer: Grå, Beige som standard. ( Går att få i valfri kulör mot beställning )

Har du funderingar vad du behöver för beläggning för din kemindistri så titta på listan över de vanligaste kemikalier och syror, och hur dom påverkar olika beläggningar.