Ge_Be Logga
  • Betongrenoveringar (DENSIT)

Betongrenoveringar

Densit är ett danskt material som bryts i Aalborg med portlandcement. Denna hårdbetong används mycket inom renovering och lagning av gammal betong som vittrat sönder av väder, kemikalier eller andra yttre påverkningar.

 

Vanlig betong går oftast inte att laga med (vanlig) betong då den krymper i större utsträckning än DENSIT och spricker sönder eller har dålig vidhäftning.

DENSITEN går att lägga i alla tjocklekar beroende på produkt och underlag..

 

  • Densimac.  Ett skelett av tvättad macadam blandat med Densiphalt och lägges ut i valfri tjocklek. Efter 24 h fylles hela skelettet med enbart Densiphalt som rinner ner i skelettet och fylles helt. Fördelar med denna metod är att det blir inga krymsprickor och golvet kan beläggas med t.ex klinker redan efter 48 timmar. ( Vanlig betong måste torka ut i minst 30 dagar. Detta beror på den låga vattenmängden som blandas i DENSIT.
  • Ferromac. Samma princip som Densimac, skillnaden är att golvytan armeras med en 50*50mm armeringsmatta. Man har då möjligheterna att lägga ett fribärande golv på ett dåligt bjälklag eller en gammal neroljad betongplatta där inga andra materiel fäster..
  • DENSIDUR MT. En beläggning som oftast lägges på P-däck eller ballkonger med söndervittrad betong. Tjocklek ca 0,5cm.
  • DENSIT T0. Tunnaste beläggningen som lägges som ett skyddslager på betonggolv som ska snyggas till.
  • WEARSPRAY 1000. Lagnings keram som används för att laga frost och armerings sprängningar  i väggar, pelare, takbjälklag. Går även att spruta som en skyddande yta på tak och väggar.

Densimac beläggning av skelett.